O MNIE

SHOJIN

Shōjin Ryōri (精進料理) jest to nazwa roślinnej kuchni buddyjskiej, w której Shōjin oznacza wysiłek, siłę, energię i powstrzymywanie się od zła.

 

Cześć, jestem Shojin [wym. szodżin], bardziej formalnie może być Ewa. Wegański trener, czyli normalniej rzecz ujmując – trener na diecie roślinnej.

Trenerskie-all

 

 

Trochę szerzej..

Sport towarzyszący niemal od zawsze. Od dziecka ogromne zamiłowanie do ulicznych sportów ekstremalnych – głównie deskorolki – oraz sportów zimowych. 3 lata spędzone na trenowaniu koszykówki w sportowym gimnazjum. Epizod ze studiowaniem Turystyki i Rekreacji na warszawskim AWFie.

Mniej sportowo? Studia Muzykologiczne na Uniwersytecie Warszawskim, rok w Szkole Muzycznej i sporo emocjonalnej walki w życiu.

Treningi? Głównie kalistenika, Street Workout i trochę inspiracji Crossfitem. Trenowanie wytrzymałości, siły, sprawności i przede wszystkim.. ..czerpanie dobrej zabawy z aktywności. 

Od I edycji Biegu Wegańskiego na 10 kilometrów stale pojawiam się także na każdej kolejnej edycji – bo pobiegać też dobrze. 

 

Odżywianie? Po kilku bezmięsnych (ale nie wegetariańskich) latach zaczęłam poznawać wegański styl życia i 31 grudnia 2010 roku zostałam weganką. Nieco ponad rok później zaczęłam się odżywiać witariańsko i przez niespełna 6 lat odżywiałam się całkowicie na surowo. Po tych kilku latach doświadczeń wróciłam jednak do zbilansowanej, nierestrykcyjnej diety wegańskiej i nie uważam, aby dieta surowa (witariańska) była potrzebna, zdrowa, słuszna i wskazana – zdecydowanie ją odradzam.

Całe życie wolna od wszelkich używek. Kiedy w okolicach 2006 roku zaczęłam się interesować sceną hardcore, to przyodziałam sobie także łatkę Straight Edge.

 

 

_DSC8699xx

20180503_151845fff

shoobulwary

 

 

Share Button